Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Τα πιο σπάνια είδη θηλαστικών

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010


ΔΕΙΤΕ: Τις πιο «περίεργα όμορφες» φατσούλες

Από τα 100 είδη της λίστας του 2010 με τα παγκοσμίως απειλούμενα είδη του πλανήτη (λίστα EDGE -Evolutionarily Distinct, Globally Endangered-), τα 49 αποτελούν νέες προσθήκες σε σχέση με την τελευταία επικαιροποίησή της το 2007. Ορισμένα από αυτά μάλιστα μπορεί να έχουν ήδη εξαφανιστεί.


Three Long-Beaked Echidnas

Ο ερευνητής Kris Helgen κρατά στα χέρια του ένα είδος έχιδνας ,το οποίο απαντάται μόνο στα βουνά Foja της Ινδονησίας. Το συγκεκριμένο είδος είναι ένα από τα πιο σπάνια και γενετικά μοναδικά θηλαστικά του πλανήτη.


Baiji

Το κινέζικο baiji, ή αλλιώς το δελφίνι του ποταμού Yangtze, μπορεί να έχει ήδη εξαφανιστεί. Σε μια έρευνα που είχε γίνει το διάστημα 1997-1999 είχαν εντοπιστεί μόλις 13. Τα baiji πιάνονταν συχνά σε δίχτυα ψαράδων, σκοτώνονταν από απρόσεκτους καπετάνιους ή πέθαιναν λόγω της μόλυνσης των υδάτων του ποταμού. Και παρά τις προειδοποιήσεις των αρχών σχετικά με το ψάρεμα και την αλόγιστη εναπόθεση αποβλήτων η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί.


Mountain Pygmy Possum

Η κατασκευή ski resorts στη νοτιοανατολική Αυστραλία οδήγησε στη μείωση του πληθυσμού του συμπαθέστατου βουνίσιου pygmy possum.


Hispaniolan and Cuban Solenodons
Το συγκεκριμένο ζωάκι μπορεί να μοιάζει με ένα μεγάλο ποντικό, αλλά ο σπάνιος Hispaniolan solenodon δεν είναι είδος ποντικιού. Συγγενεύει με τον τυφλοπόντικα, αλλά τα solenodons είναι τα μοναδικά θηλαστικά που έχουν δηλητήριο στα δόντια τους, που διαπερνά το σώμα των θυμάτων τους. Υπάρχουν μόνο δύο είδη: το Hispaniolan solenodon, που απαντάται μόνο στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία και το κουβανέζικο solenondon, το οποίο εντοπίστηκε το 2003.


Riverine Rabbit 

Ο παραποτάμιος λαγός δε μοιάζει με τους υπόλοιπους συγγενείς του καθώς το συγκεκριμένο είδος δε γεννά παρά μόνο ένα μικρό και ζει μόνο για 3-4 χρόνια.


Sumatran and Black Rhinoceros
Η ξαφνική μείωση του πληθυσμού των ρινόκερων Σουμάτρας της νοτιοανατολικής Ασίας και των μαύρων ρινόκερων της κεντρικής και νότιας Αφρικής ήταν ο λόγος για τον οποίο βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα.


Northern Hairy-Nosed Wombat
Το με-τριχωτή-μύτη μαρσιποφόρο wombat της Αυστραλίας μετρά μόλις 3 μέλη.


Javan Rhinoceros
Θεωρούνται πιο πρωτόγονοι σε σχέση με τους λευκούς ή μαύρους ρινόκερους της Αφρικής. Οι ρινόκεροι της Ιάβας είναι το πιο σπάνιο είδος ρινόκερου καθώς υπάρχουν εν ζωή μόλις 50 ζώα σε εθνικά πάρκα του Βιετνάμ, της Ιάβας και της Ινδονησίας. πηγη:nb

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania