Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Μακαρόν

Σάββατο, 25 Δεκεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα): 1 φλιτζ. αμύγδαλα, 1 & 1/3 φλιτζ. ζάχαρη, 3 ασπράδια αβγών, 1 βανίλια, βούτυρο για άλειμμα
Για την κρέμα σοκολάτας: 250 γρ. βούτυρο, 2 φλιτζ. μαρέγκα ?1/2 φλιτζ. κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Μουλιάζετε
τα αμύγδαλα για περίπου 5 λεπτά σε ένα μπολ με καυτό νερό. Τα βγάζετε, τα στραγγίζετε, τα βάζετε σε μια πετσέτα και τα τρίβετε με τα χέρια σας για να φύγει η φλούδα. 2. Κατόπιν τα ρίχνετε σε ένα γουδί και τα χτυπάτε, προσθέτοντας λίγη λίγη τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σκόνη. 3. Βάζετε τα αμύγδαλα σε ένα μπολ και προσθέτετε ένα ένα τα ασπράδια των αβγών και τη βανίλια, ανακατεύοντας καλά με το αναδευτήρι έως ότου το μείγμα γίνει μαλακό, αλλά όχι ρευστό. 4. Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και την αλείφετε με βούτυρο. Με ένα χοντρό κορνέ αδειάζετε το μείγμα των μακαρόν σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνετε ροζέτες από τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα. 5. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε τα μακαρόν για περίπου 15 λεπτά, στους 160ο C, σε προθερμασμένο φούρνο. 6. Μόλις ψηθούν, τα βγάζετε και τα αναποδογυρίζετε μαζί με τη λαδόκολλα πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας. Με ένα βρεγμένο πανί, ταμπονάρετε την κάτω πλευρά της λαδόκολλας ώστε να ξεκολλήσει εύκολα από τα μακαρόν, αφήνετε για δύο λεπτά και κατόπιν την αφαιρείτε.
Για την κρέμα σοκολάτας: 1. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. 2. Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάτε μέχρι να αφρατέψει. 3. Ρίχνετε τη μαρέγκα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. 4. Προσθέτετε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. 5. Ενώνετε 2 μακαρόν με όση ποσότητα κρέμας σοκολάτας επιθυμείτε. Συμβουλή: Αν θέλετε τα μακαρόν να έχουν ροζ χρώμα, προσθέτετε στο μείγμα μερικές σταγόνες κόκκινου χρώματος ζαχαροπλαστικής.πηγη:ιδανικο σπιτι

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania