Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Παράξενα πλάσματα του πλανήτη Γη

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

 Παράξενα πλάσματα του πλανήτη Γη
Οι συντάκτες του National Geographic λίγο πριν αφήσουμε πίσω το 2010 συνέταξαν μια λίστα με τα πιο περίεργα πλάσματα που εντοπίστηκαν.....................
στον πλανήτη Γη.

Απολαύστε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες:



New Purple Octopus
Αυτό το μη αναγνωρισμένο είδος χταποδιού, είναι ένα από τα 11 νέα είδη που εντοπίστηκαν τον Ιούλιο στις ατλαντικές ακτές του Καναδά.



Yoda Bat
Αυτό το περίεργο είδος νυχτερίδας με το όνομα «Yoda bat» τρέφεται με φρούτα και είναι ένα από τα περίπου 200 είδη που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια μελετών στην Παπούα-Νέα Γουινέα το 2009, τα οποία οι ερευνητές παρουσίασαν τον Οκτώβριο.



Γυμνοσάλιαγκας «Ninja» 
Διαθέτοντας μια ουρά 3 φορές μεγαλύτερη από το κεφάλι του, το είδος αυτό απαντάται μόνο στα βουνά της Μαλαισίας, όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες τον περασμένο Απρίλιο.

Το ιδιαίτερο με αυτό το είδος είναι σκοτώνουν το ταίρι τους με «βελάκια αγάπης» που αποτελούνται από ανθρακικό ασβέστιο, εμπλουτισμένο με κάποιες ορμόνες… απ’ όπου και προέρχεται το όνομά του «ninja».



Sneezing Snub-Nosed Monkey
Ένα νέο είδος πιθήκου που η βροχή του προκαλεί φτέρνισμα εντοπίστηκε στη Μιανμάρ, όπως ανακοίνωσαν τον περασμένο Οκτώβριο οι επιστήμονες. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι το μοναδικό δείγμα που είχε παρατηρηθεί από τους ερευνητές σκοτώθηκε από κυνηγούς και έγινε το γεύμα τους.



Γατόψαρο που τρώει ξύλο (Wood-Eating Catfish )
Ένα νέο είδος γατόψαρου που τρέφεται με ξύλο βρέθηκε στα τροπικά δάση του Αμαζονίου στον ποταμό Santa Ana του Περού το 2006.



Αυτό-κλονωποιούμενη σαύρα (Self-Cloning Lizard)
Αποτελεί δημοφιλές έδεσμα της βιετναμέζικης κουζίνας. Η συγκεκριμένη σαύρα ανήκει στο νέο είδος Leiolepis ngovantrii και έχει την ικανότητα να αναπαράγεται χωρίς τη… βοήθεια αρσενικού!



Pink Handfish

Χρησιμοποιώντας τα πτερύγιά του για να περπατάει στο βυθό των θαλασσών… και όχι για να κολυμπάει το ροζ αυτό ψάρι είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Μάιο. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί μόνο 4 από αυτά τα ψάρια στην Τασμανία. Φτάνουν σε μήκος τα 10 εκατοστά.ΠΗΓΗ:NB



Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania