Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Προτιμήστε ένα πορτοκάλι αντί βιταμίνες

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010


Περισσότερες ευεργετικές ιδιότητες σύμφωνα με επιστήμονες

Καλύτερη τακτική αποτελεί........... η κατανάλωση ενός πορτοκαλιού σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο είδος πολυβιταμίνων, σύμφωνα με ανακάλυψη επιστημόνων. 

Όπως αναφέρουν οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο Μπρίγκαμ Γιανγκ στη Γιούτα, το μοναδικό μείγμα αντιοξειδωτικών που περιέχεται στο πορτοκάλι δρα πολύ πιο αποτελεσματικά για τον οργανισμό από το να πάρει κάποιος ξεχωριστά συστατικά του φρούτου υπό μορφή χαπιού. 

Εξαιτίας των αντιοξειδωτικών ουσιών του πορτοκαλιού, επιβραδύνεται η γήρανση των κυττάρων , ενώ προλαμβάνονται και οι καρδιοπάθειες.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο επικεφαλής της μελέτης, επίκουρος καθηγητής Διαιτολογίας και Διατροφής δρ Τόρι Πάρκερ, «πιστεύουμε ότι το μείγμα αντιοξειδωτικών που περιέχεται στο πορτοκάλι είναι αυτό που το κάνει μοναδικό. Το μείγμα αυτό δεν μπορεί να το βρει κάποιος σε μια κάψουλα βιταμίνης C». 

Με βάση και τα νέα ευρήματα, ο δρ Πάρκερ τόνισε ότι «δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι τα φρούτα οφείλουν να είναι το επιδόρπιό μας- πριν τα μπισκότα, τα γλυκά και τα σνακ με ζάχαρη γίνουν τόσο δημοφιλή, τα φρούτα ήταν το γλυκό μας».πηγη:nb

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania