ΥΛΙΚΑ:1 κούπα ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας βιτάμ light, ½ κούπα καστανή ζάχαρη, ½ ασπαρτάμη, 1 κούπα φυσικό χυμό πορτοκάλι, 1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι, ½ κουταλιές γλυκού μαγειρική σόδα, ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού.
ΣΙΡΟΠΙ: θα χρειαστείτε: 1/3 κουτάλι της σούπας καστανή ζάχαρη, 1/3 κούπας ασπαρτάμι, 2/3 κούπας μέλι και μία κούπα νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έτσι βάζετε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό, το σιμιγδάλι και τα αναμειγνύετε ενώ σιγά σιγά (προς το τέλος) προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι με τη σόδα. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, πλάθετε ένα ένα τα μικρά μελομακάρονα και τα βάζετε στο φούρνο στους 200 οC. Όταν αυτά είναι έτοιμα και έχουν κρυώσει, περιχύνετε το σιρόπι και τα πασπαλίζετε με καρυδόψιχα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
Φτιάξτε μελομακάρονα light
Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010
Αναρτήθηκε από
morfo tsaxtsiri
στις
6:29:00 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Μοιραστείτε το στο Twitter
Μοιραστείτε το στο Facebook
οι αναρτήσεις μου
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου