Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Φτιάξτε γρήγορα και εύκολα μία πάβλοβα!

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011


Και θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!

Η πάβλοβα είναι ένα ανάλαφρο γλυκό από την Αυστραλία και δημιουργήθηκε προς τιμήν μιας διάσημης μπαλαρίνας, από την οποία πήρε και το όνομα.

Υλικά


- 6 ασπράδια αυγών
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλιά της σούπας corn flour
- 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
- 1 και 1/4 ποτήρια κρέμα γάλακτος
- 1/2 ποτήρι ζάχαρη άχνη
- βανίλια
- φράουλες ή βατόμουρα

Εκτέλεση

- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 C και στρώνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί αντικολλητικό χαρτί.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά την ζάχαρη, το corn flour και τον χυμό του λεμονιού.
- Στρώνουμε την μαρέγκα στο ταψάκι (η επιφάνειά της πρέπει να είναι ανώμαλη) και την ψήνουμε για 1 ώρα.
- Σβήνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε μέσα για 30′.
- Χτυπαμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγύ.
- Όταν κρυώσει η μαρέγκα στρώνουμε την σαντιγύ και από πάνω βάζουμε τα φρούτα.


    Share/Bookmark
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
     
    Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania