Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Λαχταριστά κουρκουμπίνια!

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011


Η πιο εύκολη συνταγή για γλυκό!

Για να φτιάξετε κουρκουμπίνια, δεν χρειάζονται ούτε πολλά υλικά ούτε πολλή προσπάθεια. Αλλά το αποτέλεσμα είναι αμαρτία!

Υλικά:

* Φύλλα για μπακλαβά
* Βούτυρο καλό και μοσχομυριστό, όχι μαργαρίνες και αηδίες
* Λάδι για τηγάνισμα ελαφρύ (μη τα φτιάξετε με ελαιόλαδο)

Σιροπάκι:

* 3 ποτήρια ζάχαρη
* 2 ½ ποτήρια νερό
* χυμό μισού λεμονιού
* ένα ξύλο κανέλας 

Εκτέλεση:


* Λιώνουμε το βούτυρο (προσοχή στους μικροκυματοχρήστες μη το φτάσετε στο σημείο ζέσεως!!!).
* Απλώνουμε ένα φύλλο μπακλαβά, αλείφουμε με βούτυρο από άκρη σε άκρη, βάζουμε άλλο ένα φύλο από πάνω, αλείφουμε το νέο φύλλο με βούτυρο και συνεχίζουμε βάζοντας 3-4 φύλλα στο σύνολο.
* Αλείφουμε και το τελευταίο φύλλο με βούτυρο, και αρχίζουμε από την πιο μεγάλη διάσταση και φτιάχνουμε ένα σφιχτό ρολό.
* Το πακέτο πρέπει να έχει 10-12 φύλλα μπακλαβά συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε τα ρολλά σε κομματάκια με μήκος περίπου 1-1,5 εκατοστά. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, σε μπόλικο λάδι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε με χαρτί κουζίνας.
* Ταυτόχρονα, έχουμε ρίξει σε κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει σιρόπι (όχι καραμέλα, έτσι?).
* Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σε ζεστά κουρκουμπίνια, αν θέλουμε να είναι μαλακά, αλλιώς το ένα από τα δύο να είναι κρύο για να διατηρηθούν λίγο πιο κριτσανιστά.http://www.newsbeast.gr

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania