Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Τι θα λέγατε να φτιάξουμε τρίγωνα Πανοράματος;

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011


Η συνταγή για το φημισμένο γλύκισμα της Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να κρατηθεί μπροστά στο τραγανό φύλλο κρούστας, στη γλύκα που αφήνει το σιρόπι και την πλούσια κρέμα ενός τριγώνου Πανοράματος! Ας μάθουμε λοιπόν πώς να τα φτιάχνουμε σπίτι μας...

Συστατικά

* 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
* βούτυρο για άλειμμα


Για το σιρόπι

* 1 1/2 κούπας ζάχαρη
* 1 κούπα νερό
* 2 κ.σ. γλυκόζη
* 1 κ.σ. λεμόνι

* μια δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
* τριμμένο φιστίκι Αιγίνης

Οδηγίες

1. Παίρνω ένα-ένα τα φύλλα κρούστας (η κοντή πλευρά προς εμένα) και τ'αλείφω με βούτυρο λιωμένο, πολύ καλά και διπλώνω από πάνω το μισό φύλλο το βουτυρώνω και ξαναδιπλώνω. Ετσι έχω μια μακριά λωρίδα τη βουτυρώνω όλη και τυλίγω σε τρίγωνο πολλές φορές χωρίς να το πατάω μέχρι να τελειώσει. Συνεχίζω με τα υπόλοιπα φύλλα κατά τον ίδιο τρόπο.

2. Αραδιάζω σε ταψί αφού τα βουτυρώσω απ'όλες τις πλευρές και ψήνω στους 220° στην αρχή μέχρι να φουσκώσουν και μετά στους 200°, μέχρι να πάρουν βαθύ ρόδινο χρώμα.

3. Οταν ψηθούνε και αφού κρυώσουν, με μαχαιράκι κόβω ψηλά και αφαιρώ αρκετό από το εσωτερικό τους (αφαιρώ με το χέρι όσο μπορώ).

4. Εν τω μεταξύ έχω βάλει τα υλικά για το σιρόπι να βράσουν για 5 λεπτά.

5. Βουτάω τα τρίγωνα στο καυτό σιρόπι απ'όλες τις πλευρές ν' απορροφήσουν κι όσο μείνει το ρίχνω από πάνω και τ'αφήνω μια νύχτα να τραβήξουν.

6. Την άλλη μέρα βάζω σε κορνέ κρέμα ζαχαροπλαστικής και γεμίζω προσεχτικά τα τρίγωνα πρώτα μέσα καλά και μια γιρλάντα απ'έξω. Πασπαλίζω με αμύγδαλο φιλέ ή φυστίκι Αιγίνης.http://www.newsbeast.gr

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania