Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Εκατοντάδες νεκρά βρέφη σε υπονόμους στο Πακιστάν

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011


Η οικονομική κρίση οδηγεί στην βρεφοκτονία

Μέσα σε μια χωματερή στο Καράτσι βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες δύο νεογέννητα βρέφη, όπως και εκατοντάδες άλλα στο Πακιστάν, όπου η οικονομική κρίση σπρώχνει όλο και περισσότερες οικογένειες στην βρεφοκτονία.

Περίπου 1.200 βρέφη εγκαταλείφθηκαν ή σκοτώθηκαν στη χώρα το 2010, 999 το 2009 και 890 το 2008 και τα πιο πολλά από αυτά έζησαν λιγότερο από μια εβδομάδα.

Τα ελλιπή στοιχεία για τις υποθέσεις αυτές συλλέγονται μόνο στις μεγάλες πόλεις του Πακιστάν, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στις αγροτικές περιοχές.

Μόνο τον Δεκέμβριο, το Ίδρυμα Εντχι βρήκε 40 νεκρά βρέφη σε χωματερές ή υπονόμους.

«Μην τα σκοτώνετε, αφήστε τα εδώ», γράφει αφίσα έξω από τα γραφεία του ιδρύματος, το οποίο έχει διαμορφώσει μια αίθουσα με κούνιες για τη φιλοξενία των βρεφών.

Το ίδρυμα έχει αγοράσει στα προάστια του Καράτσι μεγάλη έκταση στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες ελάχιστοι ανώνυμοι τάφοι.

Το 90% των παιδιών που βρίσκει νεκρά το ίδρυμα είναι κορίτσια καθώς θεωρούνται ως ένα αβάσταχτο βάρος για τις οικογένειες, οι οποίες πρέπει να δαπανήσουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο ρουπίες (8.900 ευρώ) για να τα παντρέψουν.http://www.newsbeast.gr

Share/Bookmark

1 σχόλια:

Διάττων είπε...

Δεν υπάρχουν λόγια να πει κανείς εδώ! Η λύπη είναι απέραντη! Μακάρι να υπήρχε τρόπος να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania