Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Εσπευσμένη μεταφορά βρέφους από τη Σκόπελο

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011


Το περιστατικό φέρει στην επιφάνεια το ζήτημα της έλλειψης του παιδιάτρου

Η έλλειψη παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες με μικρά παιδιά στο νησί των Βορείων Σποράδων αναδεικνύεται γι’ ακόμη μια φορά. Ένα βρέφος 14 μηνών με βρογχιολίτιδα μεταφέρθηκε εσπευσμένα με πλωτό σκάφος από τη Σκόπελο στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.

Το βρέφος ανέπνεε με πολύ μεγάλη δυσκολία και οι γιατροί του Κέντρου Υγείας συνέστησαν τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο Βόλου και την εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική, προκειμένου οι νοσοκομειακοί γιατροί να συνεχίσουν την παρακολούθησή του με τα μέσα που τους παρέχει στο Αχιλλοπούλειο, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Η δύσπνοια που επήλθε στο μωρό από τη νόσο ήταν βαριάς μορφής και αμέσως οι γιατροί του Νοσοκομείου ξεκίνησαν ανάλογη θεραπεία.

Το μωρό εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει βελτίωση, ωστόσο η παραμονή του θα συνεχιστεί για περαιτέρω παρακολούθηση.

Το εν λόγω περιστατικό όμως φέρει στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά το ζήτημα της έλλειψης του παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου.

Η θέση έχει χηρέψει εδώ και τέσσερα χρόνια, ενώ αν και με τις πρόσφατες κρίσεις στο Νοσοκομείο Βόλου καλύφθηκε η θέση, ο παιδίατρος δεν έχει αναλάβει ακόμη υπηρεσία καθώς καθυστερεί η έκδοση του Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Οι κάτοικοι του νησιού ζητούν επιτακτικά την έλευση παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν διαμαρτυρηθεί εντόνως για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας.http://www.newsbeast.gr

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania