Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Τρούφες κάστανου µε κακάο και σοκολάτα

Τετάρτη, 9 Φεβρουαρίου 2011


Για να γλείφετε τα δάχτυλά σας

Εάν θέλετε να κάνετε μια νόστιμη λιχουδιά με μπόλικη σοκολάτα, τότε οι τρούφες καστάνου με κακάο και σοκολάτα είναι μια καλή πρόταση. Διαβάστε τις οδηγίες για την παρασκευή...

Υλικά (για 30 περίπου κομμάτια)

• 1 κιλό κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
• 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
• 1 πακέτο βούτυρο Κέρκυρας µικρό
• 200 γρ. ζάχαρη
• 2 κ.τ.σ. κακάο
• 3 κ.τ.σ. σοκολάτα µαύρη τριμμένη
• 1 φλιτζ. κακάο

Ετοιμασία
1. Περνάτε τα κάστανα από το µύλο των λαχανικών και τα αδειάζετε σε ένα καθαρό µπολ. Προσθέτετε τα καρύδια, το βούτυρο (το οποίο πρέπει απαραίτητα να είναι σε θερμοκρασία δωµατίου), τη ζάχαρη, το κακάο και τη σοκολάτα.
2. ∆ουλεύετε µε το χέρι, ζυμώνοντας για 5-8 λεπτά µέχρι να πάρετε ένα οµοιογενές µείγµα.
3. Βρέχετε ελαφρά τα χέρια σας µε λίγο νερό ή µε ελάχιστο ανθόνερο και πλάθετε τα τρουφάκια σε µικρές µπάλες, τις οποίες κυλάτε πάνω στο κακάο.
4. Βάζετε τα τρουφάκια σε ένα δίσκο και τα αφήνετε να «στεγνώσουν» λίγο πριν τα συσκευάσετε σε χαρτάκι- φόρμα ή σε κουτί. ∆ιατηρούνται για 10-20 ηµέρες στο ψυγείο.

Χρήσιµες συµβουλές
• Όταν λιώνετε σοκολάτα, δεν πρέπει να βάζετε νερό, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σχηματιστούν σβόλοι. Αν παρ’ ελπίδα σας σβολιάσει, τραβήξτε την από τη φωτιά και προσθέστε σιγά-σιγά 1-2 κουταλιές του γλυκού λάδι ή βούτυρο λιωμένο για να την ξανακάνετε λεία.
• Για να τρίψετε εύκολα σοκολάτα ή κουβερτούρα, χρησιµοποιήστε το µαχαίρι µε το οποίο ξεφλουδίζετε τα λαχανικά.
• Το λιώσιμο της σοκολάτας πρέπει να γίνεται είτε σε πολύ χαµηλή θερμοκρασία είτε σε µπεν µαρί, γιατί αν υπερθερμανθεί είναι αδύνατον να δουλευτεί.

Πηγή: myword

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania