Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Χριστουγεννιάτικα κουλούρια

Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2010

http://www.noikokyra.gr/modules.php?name=News&file=article&sid=782      Γιορτινή συνταγή      Χρησιμοποιώντας τις γλυκαντικές ουσίες με σύνεση, και όσο το δυνατό περισσότερα φυσικά συστατικά, μπορείτε ακολουθώντας αυτήν την νόστιμη συνταγή, να ετοιμάσετε χριστουγεννιάτικα κουλουράκια και να τα απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας. 






Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 10-12 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 30-32 λεπτά

Υλικά

200γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100γρ βούτυρο
100γρ καστανή ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
½ κουταλάκι τζίντζερ
1 χτυπημένο αυγό

Προετοιμασία

1. Προθερμάνετε τον φούρνο
στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε το αλεύρι και το βούτυρο στο πολυμίξερ και ανακατέψτε προσθέτοντας στη συνέχεια τη ζάχαρη, την κανέλλα και το τζίντζερ.
2. Βάλτε το μίγμα σε ένα μπολ και προσθέστε το χτυπημένο αυγό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει μια σταθερή ζύμη. Στη συνέχεια πάρτε μικρές ποσότητες ζύμης και σχηματίστε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα δικής σας έμπνευσης, πάχους 4-5 χιλιοστών.
3. Ψήστε τα κουλουράκια για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη ή κακάο ή κανέλλα.
4. Μπορείτε να περάσετε κλωστή στα χριστουγεννιάτικα κουλούρια και να τα κρεμάστε στο δέντρο σας.

Θρεπτική αξία ανά χριστουγεννιάτικο κουλούρι: 82 Κcal, 4γρ λιπαρά, 2,4γρ κορεσμένα λιπαρά, 0,2γρ νάτριο και 4,7γρ υδατάνθρακες.




Κάλλια Γιαννιτσοπούλου
Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc, MBA, SRD


Info: Η Κάλλια Θ. Γιαννιτσοπούλου είναι Κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, ΜSc, MBA, SRD
Υπεύθυνη του Επιστημονικού Διαιτολογικού Κέντρου "Σώμα Υγιές"
Πηγή: Somaygies.gr
Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania