Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Άγνωστος πόλεμος (1971)

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Έτος: 1971
Τηλεοπτική Σειρά
226 επεισόδια( Κύκλοι επεισοδίων: 3) (Ημέρα προβολής: Τρίτη)
Διάρκεια επεισοδίου: 45'
Ημερομηνία προβολής πρώτου επεισοδίου: Τρίτη 12 Οκτωβρίου 1971
Ημερομηνία προβολής τελευταίου επεισοδίου: Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 1974
Είδος: Πολεμική
Κανάλι: ΥΕΝΕΔ
Παραγωγός: Νίκος Νικολαρέας
Εταιρία παραγωγής: ΕΚΛΟΓΗ
Ηθοποιοί: Άγγελος Αντωνόπουλος (συνταγματάρχης Διαγόρας Βαρτάνης) , Κώστας Καραγιώργης (λοχαγός Έκτωρ Ψάχος) ,Γκέλυ Μαυροπούλου (Χριστίνα Ψάχου) , Γιώργος Σίσκος (ταγματάρχης Καβάσης) , Τζένη Ρουσσέα (Βιργινία Δέρβου) , Θόδωρος Έξαρχος (στρατηγός) , Μιράντα Κουνελάκη (Έρρικα) , Γιώργος Τζώρτζης (στρατηγός Βέργος) , Ελένη Ερήμου (Λίζα) , Γιώργος Βουτσίνος (Βίντερμαν) , Τόνια Καζιάνη (Ρεγγίνα Δραγούμη) , Σμαρούλα Γιούλη , Νίκος Κούρος , Τίμος Περλέγκας , Γιώργος Κυρίτσης (Έρβιν Ρόμμελ) , Ντίνος Καρύδης (Στουρμ) , Βασίλης Διαμαντόπουλος , Νίκος Απέργης (Χέρμαν) , Νίκος Παπαχρήστος(συνταγματάρχης Τσόκρης) , Χρήστος Δακτυλίδης (λοχαγός Κρέστας) , Γιώργος Κόκκαλης , Νίκος Δενδρινός , Κώστας Τσαπέκος ,Ανδρέας Συρογιάννης , Γιώργος Βελέντζας , Γιάννης Ξανθογιώργης , Αγγέλα Καζακίδου , Άρης Τσιούνης
Σχόλια/Πλοκή:
Trivia: Η σειρά χωριζόταν σε 5 κύκλους επεισοδίων (ιστορίες):

1ος κύκλος: "Καταδικασμένη σε θάνατο"
2ος κύκλος: "Ο άνθρωπος με τα δύο πρόσωπα"
3ος κύκλος: "Διαταγή αυτοκτονίας"
4ος κύκλος: "Φλεγόμενη έρημος"
5ος κύκλος: "Στην κόλαση δεν υπάρχουν σύνορα"

"Η θρυλική σειρά της Ελληνικής τηλεόρασης", η οποία "έσπασε" κάθε ρεκόρ θεαματικότητας. Ο "Άγνωστος Πόλεμος" θεωρείται ότι κατέχει την πρώτη θέση τηλεθέασης όλων των εποχών που έγινε ποτέ στην Ελληνική τηλεόραση με ποσοστό 76%.
Το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό πρόγραμμα των σεζόν 1971-1972 και 1972-1973 και από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά προγράμματα της σεζόν 1973-1974.
Η αυθεντική μουσική της Δανάης Ευαγγελίου από τους τίτλους έναρξης της σειράς είναι αυτή που ακούγεται στους τίτλους έναρξης της βιντεο-σειράς του 1986.
Η σειρά ήταν ασπρόμαυρη.
Η σειρά δεν προβλήθηκε ποτέ σε επανάληψη από την ΕΡΤ.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σειρά ΔΕΝ σώζεται στο αρχείο της.
Η σειρά γυρίστηκε σε remake για την αγορά του βίντεο το 1986, πάλι με τον Άγγελο Αντωνόπουλο στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο ρόλο της Χριστίνας Ψάχου, η Μαρία Αλιφέρη (1ος κύκλος επεισοδίων - "Άγνωστος πόλεμος 1: Καταδικασμένη σε θάνατο") και η Τόνια Καζιάνη (2ος κύκλος επεισοδίων - "Άγνωστος πόλεμος 2: Ο άνθρωπος με τα δυο πρόσωπα"), ενώ στο ρόλο του Έκτορα Ψάχου, ο Νίκος Απέργης. Το remake δεν γνώρισε την επιτυχία της πρωτότυπης σειράς. Είναι και το μοναδικό από τα δύο που σώζεται σήμερα.

Συζητήστε για την σειρά "Άγνωστος Πόλεμος (1971)" στο Retromaniax.gr
Μία από τις λιγοστές σκηνές της σειράς που σώζονται

Αφιέρωμα στον Νίκο Φώσκολο και στη σειρά, με κάποιες σκηνές από τα γυρίσματα και συνέντευξη της Γκέλυς Μαυροπούλουhttp://www.retrodb.gr

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania