Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΥΜΠΑΣ(ΜΕΡΟΣ=1)

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011


       Η Τρούμπα   του Πειραιά    άλλοτε  και τώρα

 Η Τρούμπα πήρε το όνομά της από την τρόμπα – αντλία- που ήταν τοποθετημένη  από  το 1860  σε πηγάδι, στην περιοχή αυτή,  στην αρχή  της  οδού Αιγέως, σημερινής 2ας Μεραρχίας,  από  το  οποίο  έπαιρναν νερό τα πλοία.
     Τα  κακόφημα σπίτια – οίκοι ανοχής - άρχισαν να εγκαθίστανται εκεί μετά την Κατοχή. Πριν από αυτήν  υπήρχαν  διάφορα κέντρα διασκέδασης, μεταξύ των οποίων και τεκέδες.  Όμως έκλεισαν τα Βούρλα, και γρήγορα   έγιναν  πάρα  πολλά, μιας και το περιβάλλον προσφερόταν, στο  μεγάλο τετράγωνο που περικλειόταν από την Ακτή Μιαούλη, τη Φιλελλήνων, την Κολοκοτρώνη και τη Σωτήρος Διος. Επίκεντρο  οι δρόμοι  Φίλωνος και Νοταρά. Δεκάδες κόκκινα φανάρια, και εκατοντάδες  ονόματα Τζένη, Λιάνα, Μαίρη, Πίτσα, Κίτσα κλπ, όλα ψεύτικα βέβαια.
     Μια πολύ ανάγλυφη εικόνα  μας δίνει ακόμα και σήμερα  η ταινία « Κόκκινα Φανάρια».
     Στα 1960-65  ή  Τρούμπα  ήταν στις…. δόξες της. Πάρα πολλοί  οι οίκοι ανοχής,  κι ανάμεσά τους τα καμπαρέ, με επικεφαλής τα « Τζων Μπουλ», « Μπλακ Κατ»,   και τα άλλα παρόμοια κέντρα.  Με  στριπ τηζ  και άλλα νούμερα, που προσπαθούσαν να ικανοποιήσουν  και τα πιο  δύσκολα γούστα.

                     
                    "Εδώ μένουν οικογένειες"                   Στρηπτιζέζ    του 1965  από την "ΑΘΗΝΑΪΚΗ"

     Κι  όπως σημειώνει στην  καθημερινή εφημερίδα «ΑΘΗΝΑΪΚΗ» τον Οκτώβρη του  1965  ο συντάκτης  της κ. Σταύρος  Μαρμαρινός, «η  ζήτηση   στρηπτιζέζ  είναι  μεγάλη», κυρίως για κείνες που κάνουν εντυπωσιακά νούμερα.
Ανάμεσα σ όλα αυτά   και  μερικές οικογένειες, - εκεί είχαν τα σπίτια  τους που να πάνε;-, που για  να μην ενοχλούνται  είχαν βάλει πινακίδες όπως αυτή: ΕΔΩ ΜΕΝΟΥΝ .ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ»
    
    Τις  ιερόδουλες  έδιωξε το 1968   ο  τότε δήμαρχος Αριστείδης  Σκυλίτσης.http://www.koutouzis.gr


Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania