Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Συμβουλές προς εργαζομένους

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011


Τα μυστικά για να κάνετε καριέρα

Συμβουλή 1η
Περπατάτε γρήγορα στους διαδρόμους της εταιρείας και φροντίζετε πάντα να κρατάτε στα χέρια σας χαρτιά. Ακόμα καλύτερα θα είναι αν τα κοιτάτε ξεφυσώντας και λέγοντας φράσεις του τύπου: «το πέτυχα επιτέλους...»,«μια  εβδομάδα ξενύχτια δεν πήγαν χαμένα». Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να σας έβλεπαν να τα στοιβάζετε στο πορτ μπαγκάζ φεύγοντας αργά το βράδυ.

Συμβουλή 2η
Με ανοιχτή πάντα την πόρτα του γραφείου σας φροντίζετε να σας βλέπουν όσο γίνεται περισσότεροι να χτυπάτε τα πλήκτρα του υπολογιστή σας και να κοιτάζετε με ένα παγωμένο βλέμμα την οθόνη. Μερικά επίσης επιφωνήματα του τύπου «Yes!!» και κάποια «high fives» με τον εαυτό σας δεν θα ήταν άσχημα!

Συμβουλή 3η

Προς θεού ποτέ, μα ποτέ, μην τακτοποιείτε το γραφείο σας. Τακτικό
γραφείο σημαίνει άνθρωπος με ελεύθερο χρόνο στη διάθεση του και δεν
θέλουμε να σκεφτούν κάτι τέτοιο οι από πάνω, έτσι δεν είναι; Αν σας
λείπουν χαρτιά για να το γεμίσετε, μπορείτε άνετα να κάνετε νυχτερινές
επιδρομές στο καλάθι αχρήστων των συναδέλφων σας, πριν φυσικά σας δει
η καθαρίστρια!

Συμβουλή 4η

Ποτέ μην απαντάτε όταν σας καλούν στο τηλέφωνο. Πάλι με ανοιχτή την πόρτα, φροντίστε όλοι να σας βλέπουν να δουλεύετε στον υπολογιστή και ταυτόχρονα να ακούτε τον τηλεφωνητή σας. Επίσης να θυμάστε πάντα να απαντήσετε σε όσους σας κάλεσαν αλλά μόνο κατά την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος.

Συμβουλή 5η

Πάντα να δίνετε την εντύπωση ότι βιάζεστε και ότι εκείνη τη στιγμή θα έπρεπε να βρίσκεστε αλλού, σε ένα άλλο σημαντικότερο ραντεβού από εκείνο στο οποίο βρίσκεστε. Κοιτάζετε συχνά το ρολόι, λέγοντας ακατάληπτες φράσεις του τύπου «... εννιά παρά είκοσι...φτου! ... τα στατιστικά της συσχέτισης παραγωγής...» κ.λ.π.

Συμβουλή 6η

Φροντίστε να φεύγετε αργά το βράδυ από το γραφείο και να περνάτε μπροστά από τα γραφεία όσο περισσότερων διευθυντών μπορείτε. Όσο πιο αργά φεύγετε τόσο πιο καλά. Ούτως ή άλλως, από το να δειπνήσετε σπίτι σας με τα πεθερικά σας που θα έρθουν απόψε, καλύτερο είναι να τηλεφωνείτε ολόκληρο το απόγευμα σε παλιές σας ιστορίες, να χαζεύετε στο Διαδίκτυο και να λύνετε σταυρόλεξα.

Συμβουλή 7η
Μην ξεχνάτε γενέθλια και σημαντικές ημερομηνίες των στελεχών της εταιρείας σας. Όλοι είναι εύκολο να θυμούνται πότε είναι του Αγίου Δημητρίου, πόσοι όμως ξέρουν ότι η επέτειος γάμου του Διευθυντή Ανάπτυξης είναι στις 6 του Φλεβάρη;

Συμβουλή 8η
Φροντίστε να υπάρχουν άφθονα φιαλίδια με βιταμίνες πάνω στο γραφείο σας, σε σημείο που φυσικά να φαίνονται. Τα φιαλίδια μπορούν να συνοδεύονται με μια σεμνή αφίσα ενός γνωστού γυμναστηρίου μαζί με αυτοκόλλητα σημειώματα, όπως «82 κιλά, αύριο 80 και ρεκόρ», «90κάμψεις» κ.λ.π.

Συμβουλή 9η

Διαβάστε προσεκτικά διάφορα εγχειρίδια υπολογιστών και Ίντερνετ,απομνημονεύστε όποια δύσκολη ή ακαταλαβίστικη λέξη βλέπετε και χρησιμοποιείτε την ανηλεώς στις συζητήσεις σας.http://www.newsbeast.gr

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania