Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Στερούν με τα ίδια τους τα χέρια τις ζωές των παιδιών τους

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011


Θύματα κακοποίησης από τους γονείς τους χιλιάδες βρέφη κάθε χρόνο

Σε κακοποίηση από τους ίδιους τους γονείς τους οφείλονται οι περισσότεροι θάνατοι βρεφών κάτω των δύο ετών σε όλο τον κόσμο και μάλιστα οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις είναι η πιο συχνή συνέπεια της κακοποίησης αυτής. 

Σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου το 68% κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων σε παιδιά μικρότερα των δύο χρόνων, σε όλο τον κόσμο, οφείλονται σε κακοποίηση από τους γονείς. Χαρακτηριστικό είναι πως στην Αγγλία εκτιμάται ότι 1 στα 1000 παιδιά όλων των ηλικιών κακοποιείται σοβαρά, ενώ στις ΗΠΑ μόνο το 2006 καταγράφηκαν 905.000 περιπτώσεις κακοποίησης ή παραμέλησης παιδιών.

Τα στοιχεία αυτά θα παρουσιάσει αύριο η καθηγήτρια παιδιατρικής στο ΑΠΘ Φανή Αθανασιάδου-Πιπεροπούλου, σε ομιλία της στην 21η Επιστημονική Ημερίδα «Επίκαιρα Θέματα στη Παιδιατρική».

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε το «Χαμόγελο του Παιδιού», από την 1η Ιανουαρίου έως της 31η Οκτωβρίου του 2010, η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 κατέγραψε 383 ανώνυμες και επώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες που αφορούσαν κακοποίηση ή παραμέληση 770 παιδιών όλων των ηλικιακών ομάδων και των δύο φύλων σε όλη την Ελλάδα.http://www.newsbeast.gr

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania