Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Οδηγός επιβίωσης… μετά το διαζύγιο

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011


Ακολουθήστε το «πρόγραμμα» των πέντε ημερών

Οι πρώτες ημέρες και εβδομάδες (στην καλύτερη περίπτωση) μετά από ένα διαζύγιο είναι αρκετά δύσκολες. Πολλοί άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το συναισθηματικό και νομικό «μονοπάτι» που πρέπει να διασχίσουν.
Ακολουθεί ένα «πρόγραμμα-συμβουλών» για να τα βγάλετε πέρα τις πέντε πρώτες μέρες. 

-Την πρώτη ημέρα αρχίστε να προετοιμάζετε τον εαυτό σας συναισθηματικά για να αντέξει τις προκλήσεις που θα ανακύψουν τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας για να στοχαστείτε, να διαλογιστείτε ή/και να προσευχηθείτε.

-Το να βγείτε έξω από το σπίτι για να αντικρίσετε τη ζωή κατάματα μπορεί να σας φαίνεται «βουνό». Υπάρχουν, όμως, πολλά που μπορείτε να κάνετε μέσω τηλεφώνου ή διαδικτυακά. Τη δεύτερη μέρα κάντε μερικά τηλεφωνήματα. Αρχίστε κλείνοντας ένα ραντεβού με το γιατρό σας. Αυτό σας το προτείνουμε για τρεις λόγους.

Πρώτα απ’ όλα γιατί πρέπει να είστε στην καλύτερη φυσική κατάσταση που μπορείτε. Δεύτερον, γιατί πολλοί άνθρωποι που περνούν από συναισθηματική φόρτιση παραμελούν τον εαυτό τους και την υγεία τους. Τέλος, γιατί πολλά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και μπορεί να μην εκδηλώνονται για αρκετά χρόνια.

Το δεύτερο τηλεφώνημα θα πρέπει να είναι στην τράπεζα για να διαχειριστείτε τα θέματα των πιστωτικών καρτών, των κοινών λογαριασμών σας και των… χρεών σας.

Το επόμενο σας τηλεφώνημα να είναι σε κάποιο πολύ κοντινό σας πρόσωπο, που μπορεί να σας σταθεί συναισθηματικά. Μπορεί να είναι από τον καλύτερό σας φίλο, τους γονείς σας μέχρι και τον ψυχολόγο σας. Κλείστε ραντεβού, βγείτε για φαγητό και διασκεδάστε.

- Η διαδικασία διαζυγίου προκαλεί μια άμεση και δραστική αλλαγή στα οικονομικά σας. Την τρίτη μέρα υπολογίστε πόσα χρήματα χρειάζεστε για να ζείτε και να ανταπεξέρχεστε στις καθημερινές σας ανάγκες και υποχρεώσεις. 

Δημιουργείστε ένα νέο οικογενειακό προϋπολογισμό. Αυτός ο νέος προϋπολογισμός δε θα πρέπει να περιλαμβάνει τις ροές εισοδήματος που αναλογούν στον πρώην σύζυγό σας. 

-Αναζητήστε συμπαράσταση από το φιλικό και οικογενειακό σας περιβάλλον. 

-Αν έχετε καταφέρει να κάνετε όλα τα παραπάνω τις τέσσερις πρώτες μέρες… συγχαρητήρια! Επιβραβεύστε τον εαυτό σας γιατί έχετε ήδη κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα. Την πέμπτη μέρα χαλαρώστε, κάντε ένα διάλειμμα από όλα όσα σχετίζονται με την επίπονη διαδικασία του διαζυγίου και κάντε κάτι που σας ευχαριστεί.http://www.newsbeast.gr

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania