Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Αυτή τη χρονιά απόκτησε το κορμί που ονειρευόσουν

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011


Θέσε στόχους και κατάκτησέ τους

Οι γιορτές πέρασαν, η νέα χρονιά μας επισκέφτηκε και εσύ, όπως κάθε χρόνο, έθεσες τον πολυπόθητο στόχο: να γίνεις σούπερ κορμί μέσα στο 2011! Προτού ο στόχος σου ξεθωριάσει σαν τα λευκά ρούχα που πλύθηκαν με κάποιο κόκκινο κατά λάθος, τήρησε μερικές υποσχέσεις που θα σε φέρουν πιο κοντά στο ιδανικό σώμα. 

1. Τη νέα χρονιά: Βρες χρόνο για σένα και τη γυμναστική σου
Το πρόβλημα: θέλεις πολύ να βρεις έστω και μισή ωρίτσα την μέρα για να την αφιερώσεις στον εαυτό σου και στη γυμναστική του θεϊκού κορμιού σου αλλά με τόσες υποχρεώσεις, δεν τα καταφέρνεις τελικά να βρεις ούτε μισή ωρίτσα.

Η λύση: αν συνεχίσεις να βλέπεις τον εαυτό σου ως την τελευταία σου προτεραιότητα μετά τη δουλειά, τα παιδιά, το σπίτι ή το σύντροφό σου, ποτέ δεν θα βρεις αυτό το πολυπόθητο μισαωράκι! Προσπάθησε να ενημερώσεις τους ανθρώπους γύρω σου για την μεγάλη αλλαγή που θέλεις να κάνεις στο σώμα σου τη νέα χρονιά και ζήτα τη συμπαράστασή τους. Για παράδειγμα, ζήτα από τον σύντροφό σου να πλύνει τα πιάτα στο σπίτι ή να πάρει τα παιδιά από το σχολείο, όσο εσύ κάνεις τη μισάωρη γυμναστικούλα σου. Αν βάλεις την άσκηση στο πρόγραμμά σου, θα βρεις χρόνο και για να την πραγματοποιήσεις. 

2. Τη νέα χρονιά: πάρε σημειωματάριο και γράψε!
Το πρόβλημα: θέλεις να χάσεις κιλά και να σφίξεις το σώμα σου αλλά δεν έχεις ιδέα ούτε από που να ξεκινήσεις, ούτε ακριβώς πως θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις το στόχο σου. 

Η λύση: έρευνες έχουν δείξει πως οι άνθρωποι που καταγράφουν τα πάντα - από το τι τρώνε μέχρι το πώς νιώθουν όταν τρώνε ή αθλούνται- έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ακολουθήσουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής για μεγαλύτερο διάστημα. Οπότε, προτού ξεκινήσεις να βαδίζεις στον δρόμο για την άψογη σιλουέτα, πήγαινε στο βιβλιοπωλείο, αγόρασε ένα ωραιότατο σημειωματάριο και άρχισε την καταγραφή: το φαγητό που τρως, πόσα κιλά είσαι, πόσα θέλεις να φτάσεις, τι τρως καθημερινά, πόσο γυμνάζεσαι, πως νιώθεις. Με τον τρόπο αυτό, βάζεις σε ένα πρόγραμμα τη ρουτίνα σου.

3. Τη νέα χρονιά: θέσε ρεαλιστικούς στόχους

Το πρόβλημα: οι στόχοι σου παραείναι υψηλοί και δύσκολοι και κινδυνεύεις να αποτύχεις. Για παράδειγμα μπήκαμε στον Γενάρη κι εσύ σκοπεύεις να χάσεις 10 κιλά μέχρις τις 14 Φλεβάρη!

Η λύση: Προτού ξεκινήσεις να θέτεις στόχους για τα κιλά που θέλεις να χάσεις, πέρνα από το γιατρό σου για ένα τσεκάπ. Έπειτα, επισκέψου το διατροφολόγο και τέλος μίλησε και με το τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου για να φτιάξετε μαζί ένα πρόγραμμα άσκησης. Ο γιατρός θα σου επιβεβαιώσει αν είσαι έτοιμη να χάσεις τα κιλά που ονειρεύεσαι (αν για παράδειγμα ο θυροειδής σου δεν λειτουργεί σωστά, η απώλεια κιλών θα μπλοκαριστεί), ο διατροφολόγος θα σου φτιάξει το σωστό πρόγραμμα διατροφής (το να πεθάνεις στην πείνα πραγματικά δεν θα σε βοηθήσει) και ο γυμναστής θα σου προτείνει τις κατάλληλες ασκήσεις (για να μην τραυματιστείς ή ξεθεωθείς στη γυμναστική και τελικά τα παρατήσεις γρήγορα).

4. Τη νέα χρονιά: βάλε στο παιχνίδι και τους φίλους 

Το πρόβλημα: πολλές φορές οι φίλοι σου σε ξεμυαλίζουν και παρατάς εύκολα την προσπάθεια να αδυνατίσεις για να μην βάλεις σε κίνδυνο τη φιλία σου μαζί τους.

Η λύση: οι άνθρωποι που έχουν την υποστήριξη των φίλων και του περιβάλλοντός τους στη μάχη με το αδυνάτισμα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να βγουν νικητές σε αυτήν. Το να προσλάβεις ένα προσωπικό προπονητή είναι αρκετά δαπανηρό αλλά το να βάλεις την οικογένεια και τους φίλους σου να σε στηρίξουν στην προσπάθεια απώλειας κιλών, είναι εύκολο και πιο αποτελεσματικό. Και μην ξεχνάς: τα άτομα που σε ωθούν να κάνεις παρασπονδίες και να απομακρύνεσαι από το στόχο σου, δεν θέλουν το καλό σου!

Πηγή: womenonly.grhttp://www.newsbeast.gr/woman/arthro/101752/auti-ti-hronia-apoktise-to-kormi-pou-oneireuosoun/

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania