Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Καθαρός αέρας και ήλιος χαρίζουν υγεία

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011


                   «Βγείτε έξω» λένε οι επιστήμονες!

Αισθάνεστε κουρασμένοι και αρρωσταίνετε συχνά; Βγείτε έξω, αναπνεύστε καθαρό αέρα, κάντε μία βόλτα και χαρείτε τον ήλιο, ακόμα κι αν υπάρχει συννεφιά, λένε οι επιστήμονες.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής Ινγκο Φρομπίζ του Κέντρου για την Υγεία στο Αθλητικό Γυμνάσιο της Κολωνίας όσοι περνούν πολλές ώρες σε εσωτερικούς χώρους με θέρμανση, ασκούνται ελάχιστα στην ύπαιθρο, δεν εκτίθενται πολύ στον καθαρό αέρα και τον ήλιο και είναι πιθανό να αισθάνονται κουρασμένοι και να είναι ευάλωτοι στις ασθένειες.

Το φως της ημέρας θεωρείται εξαιρετικό για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, δηλώνει και συνιστά καθημερινή έκθεση στον ήλιο τουλάχιστον για 20 λεπτά, ώστε ο οργανισμός μας να παράγει βιταμίνη D που είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Ο καθηγητής Φρομπίζ προτείνει επίσης, να ασκούμαστε τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα έξω στον καθαρό αέρα, είτε κάνοντας κάποιο άθλημα ή μία μεγάλη βόλτα με τα πόδια, γεμίζοντας με οξυγόνο τους πνεύμονές μας.http://www.newsbeast.gr/health/arthro/100112/katharos-aeras-kai-ilios-harizoun-ugeia-/

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania