Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Τρόποι για να αποφύγετε τη γρίπη

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011


Ξεφύγετε από την ίωση ακόμα και όταν οι γύρω σας είναι άρρωστοι

Όπου και να βρίσκεσαι, στο γραφείο, στο μετρό, στο σουπερμάρκετ, ακόμα και στο σπίτι, υπάρχουν γύρω σου άνθρωποι που φτερνίζονται. Για να μην κολλήσεις και εσύ τη γρίππη που κουβαλούν οι γύρω σου, ακολούθησε τα εξής βήματα:

Πλένε τα χέρια σου πιο συχνά: Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εμποδίσεις ένα κρύωμα να σου χτυπήσει την πόρτα είναι να πλένεις όσο πιο συχνά μπορείς τα χέρια σου. 

Το απλό κρύωμα αλλά και η γρίπη προκαλείται από ιούς, οπότε ένα αντιβακτηριδιακό σαπούνι, θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Αν δεν είσαι σπίτι σου, καλύτερα σκούπισε τα χέρια σου όχι με κανονική πετσέτα, αλλά με χαρτοπετσέτες. Ακόμα καλύτερα, πιάσε το πόμολο της τουαλέτας με την ίδια πετσέτα, καθώς θα βγαίνεις από αυτή. 
Όταν είσαι στο γραφείο φρόντισε να έχεις πάντα μαντιλάκια με οινόπνευμα για να μπορείς να απολυμαίνεις το γραφείο σου συχνά πυκνά. 

Πίνε πολλά υγρά: Η ενυδάτωση του οργανισμού βοηθά αποτελεσματικά στο να καθαρίζονται οι τοξίνες.
Το νερό, ο χυμός, το πράσινο τσάι και οι σούπες είναι επιλογές που αν εντάξεις στην καθημερινότητά σου θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις ένα κρύωμα. Πίνοντας επαρκή υγρά, όταν θα είσαι ήδη άρρωστος, θα σε βοηθήσει να αντικαταστήσεις αυτά που έχασες κατά τη διάρκεια του πυρετού, αλλά και των βλεννών που έχεις. Επίσης, και μία βιταμίνη C ημερησίως, μπορεί ν’ αποτελέσει μια καλή ασπίδα για τον οργανισμό σου.

Χαλάρωσε: Όπως υποστηρίζουν και οι ειδικοί, το στρες είναι ένας παράγοντας που μπορεί να ρίξει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Το άγχος είναι κακός σύμβουλος για την υγεία έτσι θα πρέπει να φροντίσεις να ξεκουράζεσαι αρκετά. Ιδιαίτερα τον χειμώνα, είναι καλό να κοιμάσαι μια ώρα νωρίτερα απ’ ότι συνήθως, έτσι ώστε να σε βλέπει το φως της ημέρας περισσότερες ώρες ώστε να μεγιστοποιείται η ενέργεια σου.http://www.newsbeast.gr

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania