Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Χρήσιμες συμβουλές για τα ράφια της κουζίνας σας.

Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2011

Φτιάχτο μόνος σου και Μερικές χρήσιμες συμβουλές για την καλή συντήρηση των επίπλων κουζίνας :

Δυο φορές το χρόνο χρησιμοποιείστε ένα καθαριστικό μη διαλυτικό και ένα βερνίκι σχεδιασμένο και για τα ντουλάπια αλλά και για τις φινιρισμένες επιφάνειες.

Για τον καθαρισμό των ντουλαπιών και των πάγκων χρησιμοποιείτε καθαρά πανιά και για το πλύσιμο και για το στέγνωμα, μαζί με ένα απαλό καθαριστικό και νερό.
Μην αφήνετε σταγόνες και σημάδια νερού. Φροντίζετετα ντουλάπια και οι πάγκοι να είναι πάντα στεγνοί.

Μην χρησιμοποιείτε σύρματα, σκληρά σφουγγάρια, λειαντικά καθαριστικά ή διαλυτικά υλικά. Ακατάλληλα είναι επίσης και τα καθαριστικά φούρνων.
Ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές δίπλα στο νεροχύτη και στο πλυντήριο πιάτων που έχουν περισσότερο υγρασία.
Να θυμάστε ότι είναι φυσιολογικό να παρουσιαστούν αλλαγές στο ξύλο και στο βερνίκι με το πέρασμα του χρόνου. Το ξύλο είναι ένα ζωντανό υλικό που ζει μαζί μας και με την κατάλληλη φροντίδα θα αντέξει για πολλά χρόνια.

ΓΥΑΛΙΣΤΙΚΑ ΞΥΛΙΝΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ
Λάδι και κρύο τσάι: Το γυάλισμα των επίπλων συνίσταται στην απορρόφηση του λαδιού από το ξύλο. Τα λάδια που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας είναι ιδανικά για την περίπτωση. Χρησιμοποιήστε το ελαφρύ λάδι λαχανικών ή ανακατέψτε 2 μέρη ελαιόλαδο και 1 μέρος λεμονιού. Απλώστε σε ένα μαλακό καθαρό πανί και γυαλίστε την ξύλινη επιφάνεια που, εκτός του ότι θα λάμψει, θα μυρίζει και όμορφα. Επίσης, η γυαλάδα των επίπλων εξασφαλίζει και το τρίψιμό τους με ένα ύφασμα βουτηγμένο σε κρύο τσάι.. Μαγιονέζα: Οι γρατσουνιές επάνω στα ξύλινα έπιπλα θα απαλύνουν αν τις περάσετε με ένα μαλακό πανί με λίγη μαγιονέζα....
ΞΥΛΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΜΑ
Για να μην φουσκώσουν από το πλύσιμο και καταστραφούν γρήγορα τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας σας, πριν τα χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά, περάστε τα με ένα βουρτσάκι βουτηγμένο σε λίγο λάδι. Σκουπίστε τα απαλά με χαρτί κουζίνας και αφήστε τα έτσι για 24 ώρες. Κάθε φορά που το ξύλο σάς φαίνεται στεγνό, επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία. ΞΥΛΙΝΑ ΣΚΕΥΗ ΚΟΥΖΙΝΑΣ Μην βάζετε ποτέ στο πλυντήριο πιάτων τα ξύλινα σκεύη της κουζίνας σας ( κουτάλες μπολ, γουδιά, σανίδες για το κόψιμο κλπ.). Οι υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν το ξύλο να "σκάσει " πολύ πιο γρήγορα.
ΣΗΜΑΔΙΑ ΣΤΑ ΕΠΙΠΛΑ
Αλλάξατε θέση στα έπιπλά σας; Πως θα σβήσετε τα σημάδια που έχουν αφήσει τα πόδια του τραπεζιού στη μοκέτα; Αφήνοντας απλώς τον ατμό από το σίδερό σας σε απόσταση 5 εκ. από τα σημάδια και τρίβοντας μετά με δύναμη το σημείο που έχει πατηθεί.http://ftiaxto-monos-sou.blogspot.com

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania