Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Ανάληψη σε ΑΤM; Πλυθείτε...

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011


Τα μηχανήματα φέρουν πιο πολλά μικρόβια και από μία δημόσια τουαλέτα

Έρευνα μικροβιολόγων σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης των τραπεζών έδειξε ότι δυστυχώς τα πλήκτρα φέρουν περισσότερα μικρόβια κι από μια δημόσια τουαλέτα. Ελήφθησαν, συγκεκριμένα, δείγματα από πολλά σημεία (πλήκτρα δημόσιων τηλεφώνων, πλήκτρα μηχανημάτων ανάληψης, από καθίσματα λεωφορείων, από καθίσματα σε δημόσιες τουαλέτες κ.α.) και ερευνήθηκε αν είχαν ίχνη από ψευδομονάδες και άλλα μικρόβια που προκαλούν σοβαρές διάρροιες.

Δυστυχώς, ίχνη από ιδιαίτερα ενοχλητικά μικρόβια βρέθηκαν σε όλα τα πληκτρολόγια όπως και σε όλες τις δημόσιες τουαλέτες. Σε μερικά μηχανήματα ανάληψης μάλιστα βρέθηκαν περισσότερες μικροβιακές αποικίες από όσες στις τουαλέτες!

Μέσα στα πέντε πιο βρώμικα σημεία πάντως, εκτός από τις τουαλέτες και τα μηχανήματα ανάληψης, είναι και τα δημόσιας χρήσης τηλέφωνα. Και ενώ πολλοί σκουπίζουν τα δάχτυλά τους ή πιάνουν με χαρτομάντιλο το ακουστικό των δημόσιων τηλεφώνων, κανείς δεν είπε (όταν ρωτήθηκε σε ανάλογη έρευνα) ότι κάνει το ίδιο όταν παίρνει λεφτά από μηχάνημα ανάληψης. Ο μέσος χρήστης δηλαδή δεν αξιολογεί την μηχανή ανάληψης τόσο εκτεθειμένη σε μικρόβια όσο το τηλέφωνο ή η τουαλέτα.

Πλην όμως η έρευνα έδειξε ότι όχι μόνον το χρήμα, αλλά και ότι μας οδηγεί σε αυτό είναι συχνά πιο βρώμικο από όσο θα θέλαμε.

Πηγή: vita.gr

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania