Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Οι δρόμοι της εξάρτησης…και της εξαθλιωσεις.Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!!

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011


ΔΕΙΤΕ: Συγκλονιστικό φωτογραφικό ρεπορτάζ στο «Π» του θανάτου

Αυτό που κάποτε γινόταν στα κλεφτά τώρα γίνεται σε κοινή θέα. Οι κάποτε κυνηγημένοι έμποροι και τοξικομανείς σήμερα απολαμβάνουν την ανοχή του συστήματος και μιας κουρασμένης κοινωνίας που βλέπει πια μπροστά στα μάτια της να πραγματοποιείται καθημερινά το αλισβερίσι του θανάτου σε κάποιους από τους πιο κεντρικούς δρόμους της Αθήνας απειλώντας ωστόσο ακόμα και να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.





Τοσίτσα, Πατησίων και πρόσφατα η οδός Στουρνάρη αποτελούν τα σημεία εμπορίας και χρήσης των πιο σκληρών ναρκωτικών ουσιών με την γνώση και την ανοχή του κράτους. Μπροστά στα μάτια περαστικών, κατοίκων, εμπόρων ακόμα και μικρών παιδιών, εκατοντάδες χρήστες «χτυπούν» ενέσεις σε χέρια πόδια και άλλα σημεία του σώματος τους, σε έναν από τους πολυσύχναστους και εμπορικούς δρόμους της πόλης.





Η βρωμιά και οι μυρωδιές από τα ούρα βρίσκονται σχεδόν σε κάθε σημείο των δρόμων ενώ η εμφάνιση της αστυνομίας ανά διαστήματα κάνει εμπόρους και τοξικομανείς να μετακινούνται στην οδό Τζωρτζ και στα στενάκια μέχρι να περάσει η μπόρα και να επιστρέψουν στα γνωστά τους μέρη. 





Στη διάρκεια της ημέρας η οδό Τοσίτσα αδειάζει καθώς από τα τέλη του 2010 η αστυνομική παρουσία είναι διαρκής και δεν τους επιτρέπει να παραμείνουν στο χώρο έτσι η οδό Στουρνάρη έγινε ο τόπος του εμπορίου. Τις βραδινές ώρες η αστυνομία αποσύρεται και η πιάτσα μοιράζεται ξανά και στα γύρω στενά. 





Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες και τους υπαλλήλους αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για έναν δρόμο που κάποτε έσφυζε από κόσμο. 

Πρώτα οι ταραχές μετά το παραεμπόριο έξω ακριβώς από τις εισόδους των καταστημάτων και τώρα αυτό. ΟΙ πελάτες περνάνε μία φορά και δεν ξαναέρχονται όπως μας λένε οι έμποροι. Η πτώση στην κίνηση φτάνει έως και το 80%, ενώ μαζί με τα ωράρια λειτουργίας που μειώνονται συνεχώς λόγω της πτώσης της κίνησης, αλλά και του φόβου που επικρατεί τις ώρες μετά την πτώση του ήλιου, μειώνονται και οι θέσεις εργασίας. 





Πολλά καταστήματα έχουν βάλει ήδη λουκέτο, ενώ σε άλλα οι υπάλληλοι δεν ξέρουν αν και ο επόμενος μήνας θα τους βρει στο χώρο εργασίας.

Η κα Γεωργία Μπλάνη, γραμματέας του συλλόγου κατοίκων και επαγγελματικών Εξαρχείων μας μίλησε με ζοφερά λόγια για την κατάσταση που επικρατεί. Φασαρίες, κυνηγητά και μαχαιρώματα αποτελούν πλέον την καθημερινότητά τους. Τις καλές μέρες μαζεύονται σύμφωνα με την κα Μπλάνη ακόμα και 500 άτομα ενώ σχεδόν καθημερινά αίμα κυλάει στα πεζοδρόμια. 





Και ενώ έχουν ενημερώσει και έχουν απευθυνθεί σε υπουργεία, αστυνομία, ΟΚΑΝΑ, δήμο και εισαγγελέα με επίσημες καταγγελίες και υπογραφές, ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλον και κανείς δεν πράττει το παραμικρό. 
Ωστόσο για όλο αυτό τον κόσμο που ταλαιπωρείται βλέποντας την ποιότητα ζωής να εξαφανίζεται αλλά και την εμπορική αξία των καταστημάτων τους να υποτιμάται καθημερινά, οι τοξικομανείς είναι θύματα και άρρωστοι άνθρωποι και τόσο οι κάτοικοι, αλλά και οι έμποροι της περιοχής, δεν ζητούν μία προσωρινή λύση και μεταφορά του προβλήματος σε διπλανό δρόμο, αλλά την περίθαλψη αυτών των ανθρώπων σε εγκαταστάσεις και σε νοσοκομεία που θα μπορούν να έχουν τη σωστή φροντίδα.





Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι οι κάτοικοι και οι έμποροι τις περιοχής δίνουν σε αυτούς τους ανθρώπους λίγο φαγητό και νερό για να βγάλουν τις δύσκολες μέρες. Όμως αυτό, όπως λένε, δεν πρέπει να ληφθεί από την πολιτεία ως δείγμα απεριόριστης ανοχής και υπομονή,ς καθώς όλα έχουν τα όρια τους και όπως λένε δεν αργεί η μέρα που μπορεί να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.http://www.newsbeast.gr

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania