Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Διχτυωτό σχέδιο για πίτες και τάρτες

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Για τις πίτες με πολύ ζουμερή γέμιση, όπως μούρο ή ροδάκινο, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα πλέγμα-δίχτυ στην κορυφή αντί για ένα φύλλο από πάνω, διότι παρέχει περισσότερο χώρο και έτσι διευκολύνει τον ατμό να φύγει κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Για να δημιουργήσετε ένα τέτοιο πλέγμα, ανοίγετε ένα φύλλο, στη συνέχεια το κόβετε σε λωρίδες πλάτους 2 εκ. χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι ή το εργαλείο κοπής της πίτσας. Αν οι ταινίες της ζύμης είναι μαλακές σε αυτό το σημείο, τότε τοποθετήστε τες σε μια λαδόκολλα και μετά βάλτε τες στο ψυγείο για να παγώσουν, για περίπου 15 λεπτά. Μετά φτιάχνετε το διχτυωτό σχέδιο, βάζοντας τις λωρίδες κάθετα μεταξύ τους, δηλαδή τις μισές κάθετα και τις άλλες μισές οριζόντια, προσπαθώντας πάντα να κρατάτε ίσες αποστάσεις για να βγει σχετικά ομοιόμορφο το σχέδιο.

Μπορείτε επίσης να κάνετε το ίδιο διχτυωτό σχέδιο αλλά με τις λωρίδες στριμμένες (δηλαδή να τις στρίψετε με τον ίδιο τρόπο που στρίβουμε τη ζύμη στα μπατόν σαλέ). Μπορείτε, τέλος, για το διχτυωτό σχέδιο να πλέξετε τη μία λωρίδα μέσα στην άλλη.

Ανεξάρτητα από τι είδους πίτα φτιάχνετε, όπως έχουμε ξανά επισημάνει, αφήστε την πίτα στην κατάψυξη να παγώσει για 15 λεπτά.

Πηγή: stinkouzina.gr

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania