Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Πασχαλινά κουλουράκια

Τρίτη, 19 Απριλίου 2011


Ιδανικά γι΄αυτή την εποχή

Μεγάλη Βδομάδα έχουμε, οπότε σιγά σιγά πρέπει να αρχίσετε να φτιάχνετε τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια, που όλοι αγαπούν!

Υλικά
2 φλ. ζάχαρη
4 αβγά
250 γρ. βούτυρο
½ φλ. γάλα
½ φλ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι
2 βανίλιες
1 κ.γ. αμμωνία
½ κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ την ζάχαρη με το βούτυρο, αφού αφρατέψουν ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τον χυμό από το πορτοκάλι. Μέσα στην κούπα με το γάλα διαλύουμε την αμμωνία και την ρίχνουμε μέσα στα υπόλοιπα υλικά, μαζί με της βανίλιες και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.

Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι,ώσπου να πλάθονται τα κουλουράκια. Θυμηθείτε να μην δουλεύετε πολύ την ζύμη αν θέλετε μαλακά και αφράτα τα κουλουράκια. Τέλος και να ανοίγουν καλύτερα τα κουλουράκια σας, αφήστε την ζύμη σας για λίγο να σταθεί.

Στην συνέχεια πλάθετε τα κουλουράκια στο σχήμα της επιθυμίας σας και τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί. Τα ψήνετε για είκοσι λεπτά στους 180ο Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: myworld

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania