Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Κάντε το βύσσινο... γρανίτα

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011


Δροσιστείτε με αγαπημένες γεύσεις!

Η γρανίτα μας δροσίζει από τη ζέστη του καλοκαιριού και παράλληλα δεν μας γεμίζει με τις ενοχές ενός παγωτού...

Υλικά: 

-1 κιλό βύσσινο (περίπου 650 γρ. καθαρό βάρος φρούτου)
-250 γρ. ζάχαρη
-250 ml νερό
-1 φύλλο ζελατίνη
-2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού

Εκτέλεση: 

Πλένουμε, στραγγίζουμε σε τρυπητό τα βύσσινα, βγάζουμε τα κουκούτσια τους και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν για 3 λεπτά.

Βουτάμε το φύλλο ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό για 5 λεπτά και κατόπιν παίρνουμε τη ζελατίνη, που έχει μαλακώσει και την προσθέτουμε στο ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει, προσθέτουμε τον πολτό του βύσσινου, το χυμό του λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.

Τοποθετούμε το μείγμα του βύσσινου σε παγωτομηχανή. Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο σκεύος και μετά στην κατάψυξη. Μόλις το μείγμα έχει αρχίσει να παγώνει (περίπου σε 3-4 ώρες), το βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη ή με μπλέντερ χειρός.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές, για να ξεσβολιάσει και να αφρατέψει η γρανίτα και να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι. Στη συνέχεια βάζουμε τη γρανίτα στην κατάψυξη και την αφήνουμε 5-6 ώρες να παγώσει.

Για να σερβίρουμε εύκολα τη γρανίτα σε ολοστρόγγυλες μπάλες, βουτάμε το κουτάλι του παγωτού σε ένα ποτήρι με καυτό νερό να ζεσταθεί και τις βάζουμε σε ένα ψηλό ποτήρι.

Τη στολίζουμε, αν θέλουμε με λίγη σαντιγύ και ένα βύσσινο επάνω ή μόνο με 2-3 βύσσινα και την προσφέρουμε με καλαμάκι.

Πηγή:sintagesmamas.gr

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania