Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Οι σπουδαιότερες «περιβαλλοντικές» ανακαλύψεις του 2010

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010


ΔΕΙΤΕ: Τις εντυπωσιακές φωτογραφίες

Ερευνητές του Βασιλικού Βοτανικού Κήπου της Βρετανίας ανακοίνωσαν ότι μέσα στο 2010 ανακαλύφθηκαν εκατοντάδες νέα είδη φυτών και μυκήτων, ποικίλων διαστάσεων και αναφέρουν ότι υπάρχουν χιλιάδες ακόμη που περιμένουν να ανακαλυφθούν.

Ανάμεσα στα πιο εκπληκτικά ευρήματά τους είναι ένα δέντρο ύψους 40 μέτρων που βρέθηκε στο τροπικό δάσος του Καμερούν, μια δηλητηριώδης.................. που χρησιμοποιούνταν από γενιές και γενιές Αφρικανών για τη θεραπεία λοιμώξεων καθώς και ένα νέο είδος τροπικού γκι, που ανθεί σε βουνό της Μοζαμβίκης.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν και άλλα είδη, για τα οποία εκφράζονταν φόβοι ότι είχαν εξαφανιστεί για περισσότερα από 100 χρόνια.


Ονομασία: Magnistipula multinervia, Τοποθεσία: Location: Korup National Park, Καμερούν 
Αυτό το γιγαντιαίο δέντρο είναι τόσο σπάνιο, που έχουν βρεθεί μόλις 4 σε απομακρυσμένες περιοχές στα τροπικά δάση του Καμερούν.

Οι βοτανολόγοι για να καταφέρουν να αναγνωρίσουν το είδος αναρριχήθηκαν στο 40 μέτρων δέντρο χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό.


Ονομασία: Solanum phoxocarpum, Τοποθεσία: Aberdare Mountains, Κένυα

Αυτό το είδος άγριας μελιτζάνας, που μεγαλώνει σα θάμνος, βγάζει αυτούς τους περίεργους, κίτρινους, δηλητηριώδεις καρπούς και έντονα μοβ λουλούδια. Οι επιστήμονες στην προσπάθειά τους να αποξηράνουν τους σπόρους του συγκεκριμένου καρπού ανακάλυψαν ότι αυτός άρχισε να αναδύει μια περίεργη μυρωδιά και μερικές μέρες μετά όλοι αισθάνθηκαν αδιαθεσία. Το συγκεκριμένο φυτό χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια από τους ιθαγενείς της Αφρικής ως φάρμακο κατά της γονόρροιας. 


Ονομασία: Helixanthera schizocalyx, Τοποθεσία: Mount Mabu, Μοζαμβίκη 

Αυτό το νέο παρασιτικό είδος φυτού ανθεί στα πυκνά δάση στην κορυφή του όρους Mabu. Τα πουλιά τρέφονται με τους καρπούς του και διασκορπίζουν τους σπόρους του στις πλαγιές του βουνού.πηγη:nb

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania