Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Για να... λυγίζεις σίδερα

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010


Έξυπνοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε την έλλειψη σιδήρου

Αν και υπάρχουν συμπτώματα που λειτουργούν ως χαρακτηριστικά σημάδια έλλειψης σιδήρου, ωστόσο πριν αποδώσουμε το πρόβλημα σε κάποια διατροφική έλλειψη, πρέπει να αποκλείσουμε άλλους πιθανούς παράγοντες.

Η πρώτη κίνηση

Θα πρέπει, κατ' αρχάς, να επισκεφθείς το γιατρό σου, ο οποίος θα εκτιμήσει το ιατρικό σου ιστορικό και θα μπορέσει να διαγνώσει τις αιτίες του προβλήματος. Η αυξημένη τριχόπτωση, σε συνδυασμό με το αίσθημα κόπωσης, μπορεί να οφείλεται και σε ορμονικές διαταραχές (π.χ., στη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα) ή
να εμφανίζεται λόγω της λήψης συγκεκριμένων φαρμάκων. Εάν απορριφθούν τα παραπάνω, τότε πιθανόν η ρίζα του προβλήματος να βρίσκεται στην κακή διατροφή, και πιο συγκεκριμένα στην ανεπαρκή πρόσληψη σιδήρου.

Τι να κάνεις

Η σιδηροπενία είναι αρκετά σύνηθες φαινόμενο στις γυναίκες. Για να καλύψεις τις καθημερινές σου ανάγκες σε σίδηρο:

Φάε έξυπνα. Φρόντισε να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως κόκκινο κρέας, εντόσθια και όσπρια.

Σκέψου εναλλακτικά. Τι εννοούμε; Καλό είναι να στραφείς σε εναλλακτικές πηγές του μετάλλου. Πολύ καλή επιλογή μπορούν να αποτελέσουν τα εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως, λειτουργικοί χυμοί με σίδηρο, καθώς το είδος του σιδήρου που χρησιμοποιείται στα συγκεκριμένα προϊόντα απορροφάται σε σημαντικό ποσοστό από τον οργανισμό.

Πάρε ένα πολυβιταμινούχο σκεύασμα. Επίλεξε κάποιο που εκτός από σίδηρο να σε εφοδιάζει και με ψευδάργυρο, βιταμίνη Ε, βιταμίνη C, φυλλικό οξύ και χαλκό, καθώς και συνένζυμο Q10 και ginseng.

Πηγή: prevention

Share/Bookmark

2 σχόλια:

Άγγελος είπε...

Ενδιαφέρον άρθρο και σε γενικές γραμμές είμαι υγιής αλλά τα μαλλάκια μου τα έχω χάσει χρόνια τώρα. Καλή Πρωτοχρονιά και καλή συνέχεια.

morfo tsaxtsiri είπε...

καλημέρα και σου εύχομαι το 2011 να είναι για όλων τον κόσμο γεμάτο υγεία και να έχουμε όλοι μαλλιά γιατί όπως πάνε τρίχα δεν θα μας αφήσουν!!! καλή χρονιά!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania