Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Μπισκότα ελαφάκια

Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

ΥΛΙΚΑ (Για 15-20 μπισκότα): 1 μέτριο πορτοκάλι, χυμό & ξύσμα, 3/4 φλιτζ. ξερά βερίκοκα, 1 1/2 φλιτζ. μαλακό αλεύρι ολικής αλέσεως, 1/2 φλιτζ. καστανή ζάχαρη, 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ, 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη, 1/4 κουτ. γλυκού baking soda, 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη, 1 αβγό, 1 ασπράδι αβγού, 1/2 φλιτζ. αμύγδαλα χοντροκομμένα και ελαφρά..........
καβουρντισμένα. Επίσης θα χρειαστείτε: κουπάτ σε σχήμα ελαφιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: 1. Ζεσταίνετε για λίγο σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι το χυμό του πορτοκαλιού και τα βερίκοκα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, περιμένετε 20 λεπτά για να μαλακώσουν τα βερίκοκα και τα κόβετε σε λεπτά κομματάκια. 2. Ανακατεύετε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το κάρδαμο, την baking soda και το μοσχοκάρυδο και κατόπιν κάνετε μια λακκουβίτσα στη μέση. 3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε το αβγό, το ασπράδι, το ξύσμα πορτοκαλιού και 1 κουταλιά του γλυκού από το χυμό πορτοκαλιού. Τα ρίχνετε στο κέντρο του μείγματος του αλευριού και ανακατεύετε καλά προσθέτοντας λίγο χυμό ακόμη, αν αυτό είναι απαραίτητο, για να γίνει η ζύμη λίγο πιο μαλακή. Τέλος, προσθέτετε τα αμύγδαλα και τα βερίκοκα, ανακατεύοντας καλά. 4. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια απλώνετε τη ζύμη μέχρι να γίνει ένα λεπτό φύλλο και την κόβετε με τα ειδικά κουπάτ με σχήμα ελαφιού. 5. Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ψήνετε τη ζύμη για 15 λεπτά στους 160ο C, σε προθερμασμένο φούρνο. Κατόπιν, βγάζετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει για 10 λεπτά. 6. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150οC και ψήνετε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι τα κουλουράκια να πάρουν ένα ομοιόμορφο καφετί χρώμα. 7. Τα αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.πηγη:    
ΙΔΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ


Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania