Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Ο «Πιινόκιο» και άλλα νέα είδη της Νέας Γουινέας

Παρασκευή, 7 Ιανουαρίου 2011


18/05/2010

Απάτητα βουνά
Η οροσειρά Φόγια βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού της Νέας Γουινέας, το οποίο ανήκει στην Ινδονησία και είχε δεχθεί ελάχιστες επισκέψεις από επιστήμονες τα τελευταία χρόνια. Οι ερευνητές της μη κυβερνητικής οργάνωσης Conservation International πέρασαν δύσκολες ώρες αναζητώντας νέα είδη μέσα στις καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων.18/05/2010(Φωτογραφία: Associated Press)

Πινόκιο
Ένα από τα δεκάδες νέα είδη που ανακαλύφθηκαν είναι ο βάτραχος «Πινόκιο» (Litoria sp. nov), o οποίος φουσκώνει τη μύτη του όταν κοάζει και την ξεφουσκώνει όταν παραμένει αδρανής. Ανακαλύφθηκε από τον Αυστραλό ερπετολόγο Πολ Όλιβερ την ώρα που καθόταν με τους συνεργάτες του για το μεσημεριανό γεύμα.


18/05/2010(Φωτογραφία: Associated Press)

Νέος ξάδελφος για τα σαμιαμίδια
O ερπετολόγοw Πολ Όλιβερ πρόλαβε επίσης να αρπάξει μια σαύρα με παράξενα πόδια και κίτρινα μάτια, η οποία αποδείχθηκε πως είναι νέο είδος (Crytodactylus sp. nov) στην οικογένεια των γκεκονίδων, η οποία περιλαμβάνει και τα σαμιαμίδια.


18/05/2010(Φωτογραφία: Associated Press)

Γουάλαμπι στα δέντρα
Η αποστολή ανακάλυψε ακόμα το μικρότερο γνωστό μέλος στην οικογένεια των καγκουρό, ένα γουάλαμπι που προσαρμόστηκε στη δενδρόβια ζωή (Dorcopsulus sp. nov). Ακούγεται περίεργο να υπάρχουν καγκουρό στην Ινδονησία, όμως η Νέα Γουινέα και η Αυστραλία ήταν κάποτε ενωμένες και γι' αυτό μοιράζονται ένα μέρος της πανίδας τους.


18/05/2010(Φωτογραφία: Reuters)

Πεταλούδα
H ασπρόμαυρη πεταλούδα Ideopsis fojana της οροσειράς Φόγια δεν είναι νέο είδος, είναι όμως εντυπωσιακή


18/05/2010(Φωτογραφία: Associated Press)

Εξωτικό ποντίκι
Μέσα στις πυκνές φυλλωσιές αιχμαλωτίστηκε ένα δενδρόβιο ποντίκι (Pogonomys sp. nov.) που μέχρι σήμερα παρέμενε άγνωστο στην επιστήμη.


18/05/2010(Φωτογραφία: Associated Press)

Γιγάντιος και μαλλιαρός
Ως νέο είδος τρωκτικού αναγνωρίστηκε ένας ογκώδης, δενδρόβιος αρουραίος (Mallomys sp. nov) με ασυνήθιστα πυκνή γούνα.


Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania