
Εδώ είναι μερικά ακόμα πράγματα που πρέπει να θυμάστε όταν δημιουργείτε μαγικές φρουτοσαλάτες:

Τα φρούτα μας δίνουν όλα τα είδη θρεπτικών ουσιών, από μέταλλα (όπως κάλιο) μέχρι αντιοξειδωτικές βιταμίνες (όπως η βιταμίνη A και C), και ούτε λόγος για τα εκατοντάδες φυτοχημικά. Παρακάτω βρίσκονται τα πιο βιταμινούχα φρούτα:
Βιταμίνη A (κίτρινα/πορτοκαλί φρούτα):Ροδάκινο, Βερύκκοκο, Καρπούζι, Πεπόνι, Πορτοκάλι, Μάνγκο.
Βιταμίνη C (πορτοκαλί/κόκκινα φρούτα): Πορτοκάλι, Φράουλα, Ακτινίδιο, Πεπόνι, Μάνγκο, Γκρέιπ Φρουτ, Βατόμουρο.
Φολικό Οξύ (πορτοκαλί/κόκκινα φρούτα): Πορτοκάλι, Βατόμουρο, Μπανάνα, Μάνγκο, Ακτινίδιο, Πεπόνι, Φράουλα
Φρούτα vs. Λαχανικά

Και τι γίνεται με τα δυναμωτικά φυτοχημικά που βρίσκονται στα πολύχρωμα λαχανικά, για τα οποία ακούτε τόσα πολλά στις ειδήσεις; Πολλά από αυτά βρίσκονται και στα φρούτα.
Οι ανθοκυανίνες και οι προανθοκυανίνες, οι οποίες πιστεύεται ότι έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, υπάρχουν στα περισσότερα μούρα και σταφύλια, όπως στις μελιτζάνες, στα κόκκινα λάχανα και στις ντομάτες.
Τα κόκκινα σταφύλια και τα μύρτιλα περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία μπορούν να προσφέρουν προστασία από τις καρδιακές παθήσεις. Τα σταφύλια, τα μύρτιλα, τα μήλα, τα αχλάδια, ο ανανάς, οι φράουλες, τα κεράσια, τα ακτινίδια, τα δαμάσκηνα, τα βατόμουρα και το μάνγκο αλλά και όλα τα άλλα φρούτα, περιέχουν αντιοξειδωτικά ωφέλημα για την υγεία μας.
Dressing στη φρουτοσαλάτα

Τι δεν θα έπρεπε να προσθέσετε στη φρουτοσαλάτα σας αν προσπαθείτε να αποφύγετε τις θερμίδες; Αρχικά, υπάρχει κρέμα σαντιγί με 51 θερμίδες ανά κουταλιές της σούπας. Η μαγιονέζα με 200 θερμίδες ανά κουταλιά θα ήταν καλύτερο να απορριφθεί. (Αν είστε λάτρης της μαγιονέζας, αναζητήστε κάποια light).
Σχετικά με τους ξηρούς καρπούς, αν και αληθεύει ότι μια κουταλιά καρύδια η φιστίκια έχει γύρω στις 50 θερμίδες, προσφέρουν στον οργανισμό χρήσιμες ίνες που αντιστοιχούν σε μισό γραμμάριο για κάθε κουταλιά της σούπας ξηρούς καρπούς που καταναλώνετε.
Πως να διατηρήσετε τη φρουτοσαλάτα σας φρέσκια!

Ο πρώτος κανόνας είναι να μη βιαστείτε να προσθέσετε το dressing στη φρουτοσαλάτα σας. Τεμαχίστε και προσθέστε τα πιο ευαίσθητα φρούτα λίγο πριν το σερβίρισμα. Όσο λιγότερο αφήσετε τα φρούτα εκτεθειμένα στον αέρα και καλυμμένα με διαφόρων ειδών dressing, τόσο το καλύτερο.
Το επόμενο τρικ είναι να χρησιμοποιήσετε χυμό φρούτων πλούσιο σε αντιοξειδωτικά για να αποτρέπεστε την οξείδωση των κεντρικών φρούτων. Μερικά φρούτα οξειδώνονται πιο εύκολα όταν η σάρκα τους εκτίθεται στον αέρα ή το οξυγόνο, όπως τα μήλα, τα αχλάδια ή οι μπανάνες. Μια κουταλιά από χυμό λεμονιού, πορτοκαλιού ή οποιουδήποτε άλλου εσπεριδοειδούς θα βοηθήσει τα ευαίσθητα φρούτα να διατηρηθούν φρέσκα.
Info: Πηγή: http://www.noikokyra.gr/modules.php?name=News& file=article&sid=689&mode=thread&order=0&thold=0

0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου