Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΠΑΜΠΑΣ

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011


Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΜΠΑΜΠΑΣ


Ο δικός μου μπαμπάς, είναι σκέτη γλύκα. Δεν είναι ένας απλός μπαμπάς, αλλά ένας φίλος για όλες τις δύσκολες στιγμές. Σε χαρά και λύπη, αυτός με συντροφεύει. Είναι τόσο καλός, που όσες φορές τον έχω παρουσιάσει σε φίλους, τους κερδίζει αμέσως. Μάλιστα πέφτουν πάνω του και μετά βίας τον γλυτώνω απο τα δόντια τους........

Επειδή ο μπαμπάς μου μπορεί να κλωνοποιηθεί, αν θέλετε και εσείς ένα μπαμπά σαν τον δικό μου, δεν έχετε παρά να κάνετε τα εξής:

Υλικά που χρειαζόμαστε:

5 αυγά
1/2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι Up
2 βανιλίτσες
1 κρέμα γάλακτος 500 ml (κρύα απο το ψυγείο)
λίγο ξύσμα λεμονιού
λίγα κερασάκια (γλυκό κουταλιού)

Για το σιρόπι:
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλυτζάνια νερό
φλούδα 1/2 λεμονιού

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, σε σαντιγύ, προσθέτοντας λίγη ζάχαρη άχνη. (Βάζουμε λίγη κάθε φορά, μέχρι να γίνει όσο γλυκιά θέλουμε).

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους απο τ' ασπράδια.
Χτυπάμε τ' ασπράδια με μία πρέζα ζάχαρη, σε μαρέγγα.
Κατόπιν χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα. Προσθέτουμε και το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σιγά σιγά, θα προσθέσουμε στο τέλος την μαρέγγα, ανακατεύοντας πολύ απαλά,για να μην μας ξεφουσκώσει, μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 25΄.
Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.


Καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας την φόρμα, ώστε να απομακρυνθούν αλεύρια και ψίχουλα
που πιθανώς έχουν κολλήσει. Θα την χρειαστούμε στο στήσιμο της φόρμας.

Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και αφήνουμε να βράσει για 10΄. Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού.
Το σιρόπι πρέπει να είναι ελαφρά ζεστό, όταν περιχύσουμε το παντεσπάνι μας.


Κόβουμε το παντεσπάνι, στην μέση όταν κρυώσει εντελώς.
Το πάνω κομμάτι, αυτό με το σχέδιο της φόρμας, το ξαναβάζουμε αναποδογυρισμένο
στην φόρμα.

Με μία οδοντογλυφίδα, το τρυπάμε παντού και το περιχύνουμε με το μισό σιρόπι.
Καλύπτουμε με μία πλούσια στρώση σαντιγύ, και απο πάνω καλύπτουμε πάλι με το άλλο κομμάτι παντεσπανιού. Η ψημένη του πλευρά θα πρέπει να είναι προς τα πάνω.

Το τρυπάμε κι αυτό με οδοντογλυφίδα και το ραντίζουμε λίγο λίγο με το σιρόπι. Το σιρόπι θα το απορροφήσει όλο κι ας φαίνεται πολύ.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να παγώσει καλά.

Οταν περάσουν λίγες ώρες, το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και το στολίζουμε με σαντιγύ και κερασάκια. Μπορούμε αν θέλουμε να το αφήσουμε σκέτο.

Ελπίζω να σας αρέσει ο μπαμπάς μου.
Καλή επιτυχία!!!!
http://koukfamily-cook.blogspot.com/search/label/%CE%93%
CE%BB%CF%85%
CE%BA%CE%AC%20%CE%BC%CE%B5%20%CE%BA%
CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B1

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania