Πραγματικός φίλος είναι αυτός που έρχεται κοντά όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος απομακρύνεται.

Καλιτσούνια πασχαλινά

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011


Μπορείτε να τα έχετε στο τραπέζι σας όλη τη χρονιά!

Αν θέλετε να δημιουργήσετε στην κουζίνα κάτι για να ευχαριστήσετε ολόκληρη την οικογένεια τότε ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή!


Υλικά για τη γέμιση:


* 3/4 κιλού χανιώτικη μυζήθρα
* 1/4 κιλού «μαλάκα (είδος τυριού)
* 1 αυγό
* 2 κουταλάκια δυόσμο ψιλοκομμένο

Υλικά για το φύλλο:



* 2 ποτήρια νερό
* 1 κουταλάκι αλάτι
* 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
* 1 σφηνάκι τσικουδιά ή χυμό λεμονιού
* περίπου 1 κιλό αλεύρι (η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική, να ανοίγει εύκολα με τον πλάστη)

Ακόμα:

* 1-2 αυγά χτυπημένα για την επάλειψη
* σουσάμι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

* Ετοιμάζετε τη ζύμη για το φύλλο ανακατεύοντας τα υλικά και την αφήνετε στην άκρη. (Η ζύμη πρέπει να «ξεκουραστεί» λίγο για να ανοίγει πιο εύκολα το φύλλο.)
* Ετοιμάζετε τη γέμιση ανακατεύοντας καλά τα τυριά με το δυόσμο. Χτυπάτε το αυγό και αναμιγνύετε.
* Χωρίζετε τη ζύμη σε τρία μέρη για ευκολία στο άνοιγμα. Αλευρώνετε καλά μια επιφάνεια και ανοίγετε κάθε μπαλάκι ζύμης σε φύλλο, με τον πλάστη.
* Χρησιμοποιώντας ως οδηγό ένα πιατάκι του τσαγιού κόβετε με τη ρόδα ή με μαχαίρι από κάθε φύλλο στρογγυλά κομμάτια.
* Στο κέντρο κάθε κομματιού βάζετε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνετε αντικριστά τις άκρες προς το κέντρο ώστε να σχηματιστεί ένα τετράγωνο καλιτσούνι (θα βοηθούσε αν έχετε δει την τελική μορφή, μοιάζει με φάκελο).
* Τοποθετείτε τα καλιτσούνια σε λαδωμένα ταψιά ή λαμαρίνες, αλείφετε την επιφάνειά τους με αυγό και πασπαλίζετε με σουσάμι.
* Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί το φύλλο (περίπου 20 λεπτά).
* Τρώγονται ζεστά ή κρύα.

Πηγή: reekcook.gr

Share/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Κινούμενη Gifs μπορείτε να βρείτε από την ιστοσελίδα στο Gifmania